Teatru la Sat edițiile 2016 - 2017 - Asociatia Sibiul Azi
501
post-template-default,single,single-post,postid-501,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
teatru la sat

Teatru la Sat edițiile 2016 – 2017

 

Proiectul cultural ,,Teatru la sat”, ediția a II-a, organizat de Asociaţia ,,Sibiul Azi” s-a desfășurat în 2017 la Marpod. Evenimentul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii ,,Ilie Micu”, cu sprijinul Primăriei Marpod.

La Căminul Cultural din Marpod, începând cu ora 13.30 a avut loc spectacolul ,,Atelierul de creat povești”, pus în scenă de actrițele Codruța-Magdalena Vasiu și Arina-Ioana Trif.  După spectacol, a urmat o sesiune de discuții în care copiii au pus întrebări, au interacţionat atât cu actorii sibieni, cât şi între ei pe subiecte referitoare la accesul la cultură.

Tema principală a fost teatrul şi tot ceea ce are legătură cu arta spectacolului: rolul, actorul, viziunea asupra realității, formarea personalității prin jocul de rol, stimularea lecturii, îmbunătățirea culturii generale și creșterea stimei de sine.

,,Teatru la sat” s-a adresat în primul rând copiilor din satele Marpod și Ilimbav care aparţin de comuna Marpod, dar și părinților și celor interesați. Proiectul și-a propus accesul la cultură pentru elevii din mediul rural, deschiderea unor perspective şi şanse noi atât pentru aceștia, cât şi pentru părinții lor.  În 2016, prima ediție a proiectului a avut loc în comuna Roșia. Datorită succesului de la precedente ediții, organizatorii și-au propus continuarea proiectului în satele şi comunele din  judeţul Sibiu.

4.3.teatru-1

 

No Comments

Post A Comment